Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация заради виц
Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация заради виц / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Зам.-председателят на „България без цензура” Росен Петров раздаде на депутатите Манифест на съединението, справедливостта и възмездието. Той отиде в парламента по покана на депутата Румен Йончев, който напусна „Коалиция за България” и се присъедини към партията на Николай Бареков.

Идването на Росен Петров обаче, беше съпроводено със скандал. На входа той не беше допуснат с материалите, които носеше. След намесата на Йончев, той успя да влезе в парламента и да покаже на журналистите и депутатите документа.

След случилото Румен Йончев допусна, че операция „Чисти ръце” не може да влезе в този парламент. Той изрази изненадата си и от кога на вратата на Народното събрание проверяват кой какво носи като печатни материали.

Росен Петров коментира случващото се с думите, че явно този парламент няма воля за тази операция. Това е документ, с който се дава последен шанс на този парламент, след като доста време не правеше нищо и си играеха на има кворум - няма кворум. Те го счетоха за агитационен материал.

Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация заради виц
netinfo

Междувременно Росен Петров съобщи още, че ще подаде жалба в Комисията по дискриминация срещу Бойко Борисов, заради разказан от лидера на ГЕРБ виц. „Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек, е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми от преди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов”, заяви Петров, обобщава „Труд”.

„Ще подам жалба в Комисията по дискриминация за това може ли един български политик да обижда един обикновен български гражданин за това, че има физически недъг. Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал. Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя”, допълни той.

Днес в парламентарните кулоари лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разказа виц, в който обрисува проблемите с носа, които тормозят Росен Петров.

„Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква”, заяви Борисов пред журналисти в парламента.