Родителите на 14-годишното момиче, подало сигнал, че е жертва на сексуално посегателство от полицай, заявиха пред NOVA, че искат да научат истината за случилото се. В четвъртък вечерта 48-годишен служител на МВР беше задържан на работното си място, по подозрение, че е правил секс с непълнолетното момиче, настанено в поправителен дом за две седмици. 

Запазваме самоличността им в тайна, защото се срамуват. Момичето е осиновено от мъжа и жената от Горна Оряховица, когато е било на една година. Преди две седмици тийнейджърката бяга от вкъщи, за да търси биологичната си майка. Затова е била настанена в приемника за малолетни и непълнолетни деца с противообществени прояви. Заповедта е била за 15 дни.

„На нас ни казаха, че е имала контакт с него. Никой не е казал, че е имало насилие. Тя се била съгласила. Тя е била уплашена”, разказаха родителите.

Вече четири дни майката и бащата са в неведение какво се случва с дъщеря им. Знаят само едно – споделила е пред психолог, че полицай ѝ е посегнал сексуално. Родителите ѝ разбират в четвъртък, миналата седмица. „И ми казват: Може ли да дойдете в следствието? Имало инцидент. И аз питам: Какъв инцидент? И той ми каза, че един от служителите е правил секс с нея. Не ме питай как стигнахме до Велико Търново. Нито заключих канцеларията, нито нищо”, споделят родителите.

„Ние на 24-и ходихме, за да я видим и преди да си тръгнем, този е бил на работа”, посочиха още те.

Момичето е било само в приемника с надзирателя. Други деца е нямало. Родителите на тийнейджърката дори са разговаряли с полицая.

„Как хубаво знаел английски и си говорили на английски. Помагал ѝ за задачи. И каза: Като си заминете – ще учим за философията на Ренесанса”, твърдят родителите.
Два дни след този разговор, полицаят е арестуван на работното си място. През деня момичето споделило с психолога, че преди две вечери е имало полов акт с 48-годишния служител на МВР.

Това е станало само там, когато тя е отишла да се къпе”, твърдят родителите.

Майката на момичето подозира това заради някои факти, които е научила по време на първоначалното разследване. Един от тях е, че камерите за видеонаблюдение този ден са били спрели да работят. За кратко. Родителите на момичето, което все още е в приемника, искат да разберат истината. За тях няма съмнение каква е.

Първоначално арестуван, 48-годишният полицай е пуснат след 24 часа. От Районната прокуратура чакат експертизите, които са назначили. Дотогава мъжът,  който е от 20 години в системата на МВР, е в дома си без обвинение.

Съпругата му отказа коментар, когато екипът на NOVA потърси служителя на реда в дома му.  От Областната дирекция вече са поискали полицаят да бъде дисциплинарно освободен.
nova.bg