Решават дали да оставят в ареста охранителя милионер
Решават дали да оставят в ареста охранителя милионер / Sofia Photo Agency, архив

Пловдивският окръжен съд трябва да реши днес дали да остави в ареста Георги Енев. Мярката за неотклонение на охранителя милионер ще се гледа от 15.00 часа. Енев се предаде сам в четвъртък в Окръжна прокуратура - Пловдив. От тогава 33-годишният мъж, който на 22 юни в Пловдив открадна 1,5 млн. лева от управлявания от него инкасов автомобил, превозващ пари на няколко банки, и изчезна с тях, не е дал никакви обяснения за това къде се е укривал, както и къде са парите.

От прокуратурата в Пловдив признаха, че от седмица знаят къде се намира малка част от открадната от Георги Енев сума. Днес се очаква да бъдат оповестени подробности.

Разследващите продължават да работят по версията, че Енев е имал съучастник, но на този етап няма никакви доказателства за това. Според близките на охранителя-милионер в село Манолско Конаре неговият баща - Тодор Енев, го е склонил да се предаде.

Адвокатът на Енев Георги Кутрянски заяви, че клиентът му се е свързал с него по телефона, като думите му били „Аз съм този, който изчезна с милион и половина, искам да ви ангажирам". Пред адвоката си охранителят също не е споделил къде са парите и къде се е укривал.

Други новини от Пловдив