Разследват трудовата злополука, при която загина работник
Разследват трудовата злополука, при която загина работник / снимкa: Дарик - Благоевград

Инспекцията по труда в Благоевград извършва проверка по случая с трудовата злополука на ул. "Илинден" в Благоевград, при която загина 54-годишен мъж. В рамките на днешния ден от строителната фирма, която изпълнява обекта, ЕТ "ИВЕБ" - село Рилци със собственик Борислав Костадинов, ще предоставят на инспекцията пълна документация, която ще удостовери дали на строителните работници е направен инструктаж и изпълнени ли са всички изисквания съгласно Закона за здравословни и безопасни условия на труд, съобщи за Дарик Славянка Симитчийска, временно изпълняваща длъжността директор на Инспекцията по труда.

54-годишният Петър Гълъбов от Благоевград е паднал от новострояща се кооперация на ул. "Илинден" от около 10 метра височина. Инцидентът е станал към 17.00 ч. вчера. На обекта се изливала бетонна плоча. Гълъбов проверявал дали бетонната смес е добре запълнена в кофража, когато ненадейно загубил равновесие и паднал, уточни Симитчийска.

Благоевградчанинът бе настанен в отделението по реанимация в критично състояние, на командно дишане, с множество фрактури и с опасност за живота. Тази сутрин Петър Гълъбов е починал, съобщи за Дарик директорът на болницата д-р Екатерина Чакалска.

Работата по случая продължава.