Разпитват нови свидетели по делото срещу Сидеров
Разпитват нови свидетели по делото срещу Сидеров / cнимкa: Sofia Photo Agency, Юлияна Николова
Близо 200 привърженици на „Атака” се събраха пред сградата на Съдебната палата в столицата, където състав на Софийския градски съд разгледа делото срещу лидера на партията Волен Сидеров и съпругата му за подбуждане към лъжесвидетелстване. Строги полицейски мерки са взети срещу симпатизантите на „Атака”, които имат забрана да влизат в сградата на Съдебната палата, докато вътре тече процесът срещу техния водач.

Съдът уважи искането на защитата на Сидеров за допускане на нови трима свидетели за разпит – собственикът на телевизия „Скат” Валери Симеонов, журналистът от вестник „Атака” Венцислав Влахов и евродепутат Слави Бинев. Според адвокат Марин Марковски техните показания могат да помогнат в хода на процеса. На заседанието присъстваха и членът на Европейския парламент Бруно Голниш, както и представители на българския църковен клир. След заседанието Волен Сидеров обясни, че целият случай е едно покушение над личността му и обвини българския съд в тенденциозност.

Волен и Капка Сидерови са обвинени за подбуждане на Павел Чернев към лъжесвидетелстване за инцидента на автомагистрала „Тракия” на 7 април 2006 година. След инцидента Сидеров обяви, че колата е била управлявана от Чернев. В хода на следствието той първо потвърди, а после се отрече от показанията си, че е управлявал колата. Следващото заседание по делото ще се проведе на 14 октомври.