/ МВР, пресцентър
Незаконна печатница за документи е разкрита при полицейска операция в Костенец, съобщиха от МВР.
 
На 4 декември по обяд, в хода на планирана полицейска операция, служители на сектора "Противодействие на икономическата престъпност" в ОДМВР-София и колегите им от РУ-Костенец пристъпили към претърсване на частен имот в Костенец, обитаван от 58-годишен криминално проявен и осъждан мъж.
 

МВР, пресцентър


От адреса са иззети пишещи машини, скенер, ксерокс, ламинатор, метална преса, множество дипломи, свидетелства и удостоверения за завършено основно, средно, висше образование и професионална квалификация, шофьорски книжки, корици на дипломи и копия от бланки на документи, бележки с лични данни на лица, учебни заведения, населени места, метални форми с изобразени на тях букви и цифри, метални плаки - заготовки, ксерокопия на документи за самоличност, печати на учебни заведения включително и нотариални, както и заготовки за такива.
 

МВР, пресцентър


Допълнително са били открити и иззети и 98 патрона и три метални писалки за изстрелване на боеприпаси, без да е налице надлежно разрешително за законното им притежаване, както и различни други веществени доказателства, съотносими към извършваната престъпна дейност, информират от вътрешното ведомство.
 

МВР, пресцентър


Обитателят на адреса е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Районната прокуратура-Ихтиман, 58-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем.
 

МВР, пресцентър

МВР, пресцентър