Задържан е 21-годишен младеж, с множество криминалистически регистрации за грабежи
Разбиха работилницата за фалшиви пари във Варна, съобщиха от полицията.

МВР

На 15 март, в рамките на три часа, от денонощен магазин, от таксиметрова фирма и от пицария във Варна са получени сигнали в полицията, че за стоките и услугите им е платено с неистински банкноти, купюр 50 лева.

Незабавно стартирали оперативно-издирвателните действия на криминалистите от ОД на МВР-Варна, в хода на които бил установен съпричастен към престъпната дейност - 21-годишен младеж, с множество криминалистически регистрации за грабежи.

Разбиха печатница за милиони фалшиви долари и евро в университет в София (ВИДЕО/СНИМКИ)

Установена е и нарочно наетата за целта квартира в областния град. Под надзор на  прокурор при Окръжна прокуратура, на 19 март е извършено претърсване на адреса, в който е открита действаща печатна работилница за неистински парични знаци.

Прокуратура

Иззети са над 80 готови и над 500 неизрязани неистински банкноти, купюри от 50 лева, с повтарящи се серийни номера - емисия 2019 г., устройство за печат, хартия, голям брой холограмни стикери/лайсни, имитиращи защитната лента, и всички необходими за производството на фалшификати инструменти.

Прокуратура

По случая е образувано досъдебно производство. След 24-часовото му задържане, с  постановление на прокуратурата, мъжът е задържан за срок до 72 часа.

Работата по случая продължава с оглед установяване съпричастност и на други лица към престъпните деяния.