Намерени са 1000 растения марихуана
Разбиха модерна нарколаборатория за производство на марихуана в Горна Оряховица. Нелегалният цех е разположен в бивша фабрика за пилета. По информация на NOVA лабораторията е с невиждани размери. 

нарколаборатория
prb.bg

Сградата на бившата фабрика е била собственост на „Булгарплод”. След това е закупена от белгийски гражданин. В последните десет години помещенията в нея се отдават под наем. Именно един от наемателите е задържан, заедно с човек, също наел помещенията с площ от 3 декара. Намерени са 1000 растения марихуана.



След акция: Разкриха наркооранжерия в Павликени (СНИМКИ)

Акцията е проведена снощи, около 20:00 часа, като арестуваните са били в процес на обгрижване на растенията
. Арестуваните са 32-годишен мъж от София и 30-годишен мъж от Арбанаси, съобщиха на брифинг от полицията във Велико Търново.

нарколаборатория
prb.bg

Предстои те да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми. В помещенията на бившата фабрика се намират няколко халета, едно от които е било приспособено за сушене на готовата продукция марихуана.
 
 
Брифинг за разбитата нарколаборатория в Гoрна Оряховица. Повече четете тук: https://bit.ly/2T5vuqE

Брифинг за разбитата нарколаборатория в Гoрна Оряховица. Повече четете тук: https://bit.ly/2T5vuqE

Публикувахте от Новините на NOVA в Неделя, 18 октомври 2020 г.

Там са открити около 14 кг суха растителна маса. Още две помещения са били приспособени за целия цикъл за отглеждане на растенията, включващ капково напояване, климатици, влагоабсорбатори. Всичко това е работело в момента на задържането.

норколаборатория
МВР

Нарколабораторията е действала от около 5-6 месеца. Разследването на случая продължава.

норколаборатория
МВР

норколаборатория
МВР



"Трета разкрита нарколаборатория в последните дни, този път в района на Велико Търново. Голям успех за Прокуратурата и МВР в Горна Оряховица, в полза на всеки български родител", това написа главният прокурор Иван Гешев в профила си в Twitter.