Разбиха наркобанда, захранвала Варна с амфетамини
Разбиха наркобанда, захранвала Варна с амфетамини / netinfo
Организирана престъпна група, доставяла и разпространявала амфетамини във Варна, е била разбита при спецоперация на служители на „Борба с организираната престъпност” и „Криминална полиция”. Това съобщи заместник-директорът на варненската полиция комисар Димитър Димитров.

При спецакцията, проведена в петък около 19.15 на ул. „Александър Рачински”, са задържани трима младежи на възраст от 17 до 20 години. При обиск в тях са намерени и иззети 20 грама амфетамин на прах – така нареченият синтетичен наркотик “пико”.

При обиск в дома на друг младеж, част от групата, са били открити още 182,25 грама амфетамини и 1,2 кг марихуана.

Според антимафиотите иззетото количество дрога е достатъчно за потреблението във Варна за три седмици. Според комисар Димитров разбитата наркогрупа е била основен доставчик на амфетамини за града, като пласирала дрогата в нощните заведения.

Няма данни задържаните наркодилъри да са част от “Монопола” или друга престъпна група, действаща на територията на варна, уточни заместник-шефът на варненската полиция. Задържаните наркопласьори са в ареста за 72 часа с прокурорско разпореждане. По случая е образувано досъдебно производство.

Други новини от Варна