Разбиха наркобанда, действала в Пловдив и Хасково
Разбиха наркобанда, действала в Пловдив и Хасково / netinfo

Постоянна мярка „задържане под стража” постанови Пловдивският окръжен съд за четирима наркопласьори, заловени при акция на полицията и прокуратура в последните дни. Те са част от организирана престъпна група, която от началото на февруари е действала на територията на Пловдив и Хасково и е разпространявала на публични места кокаин, хероин и амфетамини на таблетки и прах.

Първите двама членове на бандата са задържани още в началото на април. При обиските от квартирите на пласьорите са иззети големи количества дрога – половин килограм хероин, 7 кг амфетамини, 120 грама кокаин и 1 000 хапчета екстази.

В акцията по разкриването и задържането на наркогрупата са участвали полицаи от Пловдив и Хасково и от Главна дирекция “Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред” в София. Основната част от разследването вече е извършена и предстои приключване на делото в кратки срокове, заяви говорителят на Окръжна прокуратура Пенка Богданова. Затвор от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 хиляди лева ще получат пласьорите, ако съдът ги признае за виновни.