/ ThinkStock/Getty Images
Вследствие на падналия обилен дъжд снощи в столицата служителите на пожарната служба са реагирали на над 250 сигнала за наводнение улици, мазета, приземни етажи, подлези, ресторанти, детски градини, информираха от МВР.

Проливен дъжд наводни София (ВИДЕО)
 
От 18.30 часа на 18 юни до 6 часа тази сутрин, пожарникарите са отработили около 57 сигнала, допълниха от вътрешното ведомство. Няма информация за пострадали и бедстващи граждани.
 

София ми е Венеция

Публикувахте от Ni Ko La в 18 юни 2018 г.

По информация на НИМХ-БАН, количеството на падналите валежи в района на центъра на град София е около 50 л/кв.м. От Столична община съобщиха, че 8 екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" заедно с екипите на столичната пожарна са работили през изминалата нощ по сигнали за наводнени пътни участъци и подлези, както и на сигнали за съборени от бурята дървета в районите Витоша и Лозенец.
 

🙀🙀

Публикувахте от Gergana Kostova в 18 юни 2018 г.
Проверено е състоянието на всички по-критични места в града. Няма поражение по транспортната инфраструктура. Дежурни служители от дирекция "Околна среда" и от районните администрации следят денонощно нивата на язовирите и критичните места на реките. Към момента реките на територията на София понижават нивата си. Язовирите Мрамор Мърчаево и Суходол се изпускат контролирано.
 

Спирка Витоша 😅😅😅

Публикувахте от Miroslava Simeonova в 18 юни 2018 г.

Градският транспорт се движи нормално. През деня ще продължи работата по отстраняване на паднали дървета и счупени клони от бурята, както и почистването на улиците главно в планинските райони от наноси, допълниха от общината.
БТА