Рашидов: Отиването на нови избори е смъртоносно
Рашидов: Отиването на нови избори е смъртоносно / снимка: Sofia Photo Agency, архив

„Отиването на нови избори е смъртоносно и затова Бойко Борисов полага всички усилия за формирането на правителство".

Това заяви пред бТВ Вежди Рашидов.

По думите му с нови избори пенсиите няма да се вдигат, токът ще продължи да поскъпва, банките ще започнат да фалират, а икономиката няма да расте. Рашидов каза, че вижда лидера на ГЕРБ в коренно различна светлина, докато той по мъдър начин търси решение.

Бившият министър на културата похвали и трите дами от преговорния екип на ГЕРБ.
Вежди Рашидов подчерта, че в Реформаторския блок има „читави лица, но и доста сбъркани хора", като част от тях са работели и за кабинета „Орешарски". „Това е един миш-маш", каза той за партията, която ГЕРБ все още приема като най-сигурен коалиционен партньор. Според него въпреки това реформаторите трябва да се откажат от част от претенциите си в името на държавата.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че не е нужно Бойко Борисов да споменава Делян Пеевски, както настояват от РБ, защото „когато трябваше да се артикулира, той се артикулираше", а и въпросите за него трябва да са отправени към ДПС.

„Има октопод с много делянпеевчета като пипала", подчерта той и каза, че борбата трябва да е с главата на октопода, а не с пипалата. Рашидов обаче отказа да каже кой е главата на октопода.

Според него не трябва да се подценява ДПС, защото в ръководството му „не са прости хора", а избирателите на движението може да не са образовани, но са възпитани и дисциплинирани - „работниците на България".

„60% негласуващи докараха ДПС на власт", подчерта той и допълни, че 20 години той е настоявал да бъдат приобщени малцинствата, а в крайна сметка се е оказало, че „малцинството в момента интегрира мнозинството".

Рашидов каза, че той няма да е единственият, който ще загуби, ако КТБ фалира, а ще загубят всички данъкоплатци. Според него банката може да бъде оздравена и трябва да бъде оздравена, но в момента е атакувана.

По думите му фалиране на банката би довело до проблеми в банковата система и закриване на други финансови институции. Той подчерта, че нарочно сценарият е така написан, всичко да се случва, докато няма парламент, а в момента паразити разграбвали активите на КТБ.