Районът на бившите военни складове край Ловнидол остава отцепен
Районът на бившите военни складове край Ловнидол остава отцепен / снимка: DarikNews.bg, Габрово

Няма действащи огнища и опасност за населението - това потвърди огледът на взривеното хранилище край Ловнидол. В обекта влязоха експерти от ДОТИ, военни, полицаи, разследващи.

По думите на заместник-министъра на отбраната Валентин Радев най-вероятно след около седмица инженерни групи ще започнат разчистване на терена около склада. "Там има разлетели се от взрива боеприпаси, части от боеприпаси, елементи. Искаме първо там да обезопасим, за да няма проблеми. Настойчиво предупреждаваме населението да знае и да чете предупредителните плакати и ако случайно намерят нещо, да го обозначат с камъни, да забият нещо до него, докато не дойдат нашите модули да преценят дали е опасно", каза заместник-министър Радев.

Районът остава отцепен, докато не приключи прочистването на терена, каза директорът на габровската полиция комисар Денислав Донков. Следствените органи ще продължат и през следващите дни работата си в обекта.

Разследващите работят по много версии, като те трябва да се изчистват една по една. На място са следовател от Окръжна следствена служба, следовател от Национална следствена служба, военен следовател, както и севлиевският прокурор Диян Атанасов. По неговите думи още в първия момент след взривовете се извършват процесуални следствени действия, които са в немалък обем и досега има не малко събрани материали.

Други новини от Габрово