"Предизвикателствата и наследените проблеми от това служебно правителство са ужасно много. Категорично мога да кажа, че те се справят", така президентът Румен Радев отговори на въпрос от журналисти каква е оценката му за работата на служебния кабинет досега, цитиран от БТА.

Държавният глава присъства на Тържественото събрание по случай 30-годишнината от приемането на Конституцията на Република България, което се проведе под негов патронаж в Аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Във връзка с купуването на гласове за изборите държавният глава коментира, че задачата на служебния кабинет е да има честни и прозрачни избори, като неговото послание при представянето му е било "буквално да се води война с купения вот".

Янев: Търсим законодателни промени за подобряването на живота на българите


"Това е едно от най-грозните ялвения в нашето съвремие и се надявам полицията и прокуратурата да приложат всички мерки, така че най-сетне да тръгнем да решаваме този проблем", каза президентът.

За своя проект за промени в Конституцията държавният глава каза, че той е сериозен, но изисква "легитимно Народно събрание". На въпрос дали би подкрепил промени в Конституцията, които изкарват прокуратурата от съдебната власт, той каза, че това е "въпрос на дебат и много прецизен анализ."
БТА