Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което му се случи снощи
Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което му се случи снощи / снимка: БГНЕС
Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което му се случи снощи
82538
Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което му се случи снощи
  • Първанов за Сидеров: Малко му беше това, което му се случи снощи

Лидерът на АБВ и президент на България Георги Първанов подкрепя идеята за промяна в Конституцията, която да даде право за сваляне на имунитета на народните представители в определени случаи, но смята, че такова решение не трябва да се взема под емоционалния натиск на случаи като снощния инцидент с лидера на Атака Волен Сидеров.

От партията коментираха предварителните резултати от местните избори и проведения референдум и разкритикуваха лошата организация и ситуацията в столичната зала Арена Армеец.

Недоволство в „Арена Армеец", хората сравняват залата със затвор (ВИДЕО)

Георги Първанов припомни, че неведнъж е заявявал подкрепата си за отпадане както на депутатския, така и на президентския имунитет, но не би искал причината за такава стъпка да е скандалното поведение на Волен Сидеров.

Нов екшън с Волен Сидеров пред НАТФИЗ

„Този човек на какво основание влиза посред нощите, безпокои студентите и преподавателите. Малко му беше това, което снощи му се случи. Казвам ви го като гражданин. Аз съм за това да отпадне имунитетът, разбира се, когато става дума за позиции на депутата, на политика, не би трябвало да отиваме до крайности, защото ще има и злоупотреба. Но когато става дума за такива престъпления, защото тези неща, които се случват пред очите ни, не могат да бъдат характеризирани по друг начин освен като престъпления към обществения ред, то тогава за какъв имунитет става дума", каза Първанов.

ГЕРБ иска промяна в Конституцията за депутатския имунитет

Пропуски в Изборния кодекс и излишно претоварване на изборите в големите градове са някои от причините за усложняването на целия процес, особено в София, коментира заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

„Това, което видяхме - попилени бюлетини, разпилени чували пред Арена Армеец, трябва да си даваме сметка, че в една или друга степен поставя под съмнение легитимността на изборния процес", каза той.

От партията обявиха, че ще гласуват за електронното гласуване при обсъждането в парламента и ще възобновят дебата за въвеждане на мажоритарен вот и задължително гласуване.