Първанов поздрави новия президент на САЩ
Първанов поздрави новия президент на САЩ / netinfo

Държавният глава Георги Първанов е поздравил днес новоизбрания президент на Съединените американски щати Барак Обама. Това съобщиха от прессекретариата на президента Първанов.

По случай избирането Ви за президент на Съединените американски щати, приемете от мое име и от името на българския народ най-сърдечни поздравления и искрени пожелания за успех във Вашата високоотговорна мисия начело на една велика държава, призвана да играе първостепенна роля на световната арена, пише в писмото.

В поздравите се посочва, че победата на Обама е безспорен израз на високото доверие, което американският народ е гласувал в стремежа си за промяна и обновление пред предизвикателствата на все по-динамично развиващия се свят.

Република България високо цени приятелските отношения между нашите две страни, които през последните години прераснаха в стратегическо партньорство и бележат безпрецедентен в 105-годишната им история връх, пише в писмото, цитирано от прессекретариата. Президентът Първанов изразява увереност, че отношенията между България и САЩ ще продължат да се развиват и занапред, като стратегическото партньорство ще получи допълнителен тласък.

Убеден съм, че Съединените щати по време на Вашия мандат ще продължат да бъдат начело в усилията на международната общност за изграждането и утвърждаването на един мирен и проспериращ свят, пише още в писмото.