/ БГНЕС
Пред руското посолство в столицата се събраха протестиращи, за да изразят солидарността си с украинския народ и да осъдят руската агресия, предаде БГНЕС. На 24 февруари се навършва точно една година от войната на Руската федерация в Украйна.

БГНЕС

Димитрий разказа пред БГНЕС, че от четири месеца е в България, работи и иска да живее тук. Той се определи частично като руснак и посочи, че знамето, което носи в цветовете бяло-синьо-бяло, символизира желанието за по-свободна Русия. "Аз не съм искал тази война", заяви Димитрий, като подчерта, че и останалите руснаци не я искат. Той посочи, че войната не е решение на руския народ, а на друг човек.

БГНЕС

Анна е рускиня от Москва, която от есента на 2022 г. живее в София, и също протестира пред руското посолство. "Аз съм от Русия. Аз съм против войната и съм за мир в света", каза тя. Жената отбеляза, че не иска да загиват деца, възрастни хора, мъжете, които изпращат на война. Тя иска мир в Украйна, в Русия, в Приднестровието, в Молдова, в България, в целия свят.

БГНЕС

БГНЕС