Прокурор проверява родител, присвоил пари за ученически униформи
Прокурор проверява родител, присвоил пари за ученически униформи / снимка: pgiblg.com

Криминалисти от Второ Районно управление в Благоевград разобличиха родител на ученик от Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" в областния център за злоупотреба с пари, предназначени за закупуване на униформи. Проверката срещу Йовка Костадинова от Благоевград е приключила вчера.

За периода от май 2009 г. досега майката е присвоила сумата от 634 лв. Парите били събрани от класа на нейния син Димитър Янаков за ученически униформи.

В края на миналата учебна година ръководството на училището спечелило проект за униформи пред образователното министерство на стойност 35 000 лв. Тъй като сумата се оказала недостатъчна, се наложило да бъдат събирани допълнителни пари от родителите. В 9 "б" клас инициативата поела майката на Димитър Янаков. Когато униформите вече били готови и станало време да се внасят парите, Йовка Костадинова се оказала в неизвестност. „Опитвахме се да се свържем по всевъзможен начин с нея, но телефоните й бяха изключени", каза директорът на Професионалната гимназия по икономика Велка Широканска.

Материалите от проверката са изпратени в Районна прокуратура-Благоевград.

Други новини от Благоевград