Кметът на Перник Станислав Владимиров, главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев
Кметът на Перник Станислав Владимиров, главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев / пресцентър, Прокуратура
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместникът му Иван Гешев се срещнаха с кмета на Перник
Главният прокурор Сотир Цацаров и заместник главният прокурор Иван Гешев се срещнаха с кмета на Перник Станислав Владимиров по повод подаден от него сигнал във връзка с водната криза в града, причинена от експлоатацията на язовир Студена - основния водоизточник на населеното място. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Кметът е информиран за предприетите от Прокуратурата действия, както след подадения от него сигнал, така и служебно.

Образуваната служебно проверка в Районната прокуратура в Перник са относно допуснати закононарушения, в резултат на които е въведен режим на ограничено водоползване в гр. Перник и близките населени мести.

Перник остава на воден режим до март, ако няма обилни дъждове

Подаден от кмета на Община Перник сигнал до ПРБ относно закононарушения, свързани с експлоатацията на яз. Студена и работата на дружество ВиК – Перник;

Постъпило в РП – Перник отворено писмо от граждани във връзка с въведения режим за водоподаване.

Отпускат 2,7 милиона лева на Община Перник за справяне с водната криза

Главния прокурор Сотир Цацаров и заместник-главния прокурор Иван Гешев информираха кмета Владимиров за предприетите от държавното обвинение действия. Възложена е проверка на МРРБ и МОСВ по отношение на язовир Студена – собственост, ползватели, сключени договори за възлагане на управлението на язовира, издадени разрешителни за водовземане, режим на източване на язовира и други.

Образувано е досъдебно производство с предмет на разследване „длъжностни престъпления“.
 
 
пресцентър, Прокуратура