/ Thinkstock/Getty Images
След предприети под ръководството на Софийска градска прокуратура незабавни действия по разследване за смъртта на 16-годишен младеж, в столичния квартал „Димитър Миленков“, е бил установен извършителят на престъпното деяние, съобщиха от обвинението.

28-годишният мъж е бил привлечен в качеството на обвиняем за причинена смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда на 16-годишното момче.

16-годишно момче е убито в София, има задържан

Към настоящия момент е установено, че обвиняемият нанесъл удар с юмрук в областта на гърдите на пострадалия - в слънчевия сплит. В резултат на това настъпила остра сърдечна недостатъчност, довела до рефлекторна смърт.

Квалификацията на обвинението е обоснована от предварителното заключение на назначената съдебномедицинска експертиза. Авторството на деянието е изведено от разпитани четирима свидетели пред съдия, както и иззети и приложени записи от видеокамери, разположени в района на местопроизшествието.

С постановление на прокурор в Софийска градска прокуратура обвиняемият, е задържан за срок до 72 часа. Изготвено е и е внесено искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“, което ще бъде разгледано от съда на 7 юни.

Задържаният мъж е криминално проявен, осъждан е за три престъпления от общ характер. Работата по случая продължава.