Присъдите на Наглите съответстват на извършеното от тях, смята Цветанов
Присъдите на Наглите съответстват на извършеното от тях, смята Цветанов / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Наказанията за "Наглите" съответстват на извършените от тях престъпления. Това коментира министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента по повод наложените от СГС присъди на групата за отвличания.

Във връзка с оправдателните присъди, Цветанов коментира, че прокуратурата ясно е заявила, че ще протестира решението на съда.

Подсъдимите Цветозар Славчев-Цуро и Павел Петков-Прасето, които бяха признати за невинни, по думите на вътрешния министър, са били организатори на предстоящо отвличане на дъщерята на виден български бизнесмен. Задържането им Цветанов отчете като успех на МВР, въпреки факта, че Славчев и Петков бяха оправдани поради липсата на достатъчно доказателства.

На въпроса кой в крайна сметка е лидер на групата, извършила знаковите отвличания, вътрешният министър коментира, че Антон Петров-Хамстера, който беше задържан за кратко във връзка със случаите "Октопод" и "Наглите", както и други, чиито имена били споменати по време на процеса, "може би са по-горни нива в групата".