Пребиха жестоко Георги Харизанов
Пребиха жестоко Георги Харизанов / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Пребиха жестоко Георги Харизанов
71998
Пребиха жестоко Георги Харизанов
  • Пребиха жестоко Георги Харизанов

След жесток побой бившият шеф на "Напоителни системи" Георги Харизанов се озова в болница с опасност за живота.

36-годишният мъж се е прибирал заедно със съпругата си, когато пред блока му в столичния кв. "Красна поляна" двама маскирани нападатели започнали да го налагат с метални тръби.

В момента Харизанов е във ВМА със счупени ръка, ребра и множество наранявания по лицето и главата.

Пред Дарик адвокатът му Григор Вълков заяви, че към момента срещу клиента му няма отправени никакви заплахи, въпреки това обаче той и жена му имали информация кой е извършителят на побоя.

Около 21 часа снощи Георги Харизанов и съпругата му паркирали колата си пред жилищна сграда в „Красна поляна". Минути след това, върху мъжа се нахвърлят двама маскирани нападатели за почват да му нанасят жестоки удари.

В резултат на това Харизанов е откаран във ВМА в безпомощно състояние и с опасност за живота.Към момента той е стабилизиран, но под постоянно лекарско наблюдение.

„Харизанов нито дължи пари на някого, нито нападението може да е свързано с делото, което се води срещу него", заяви адвокатът му Григор Вълков.

„Жена му в този момент не е била до него, била е на известно разстояние, но когато чува шума, се връща и го вижда, че вече е паднал долу. За всичко това имат определена информация по отношение на извършителите, която няма да коментираме, защото имаме интерес да стигнем до самите извършители. До този момент нямаме никакви отправени заплахи. Той никога не е замислял и да бяга в чужбина, това бяха измислици", каза още Вълков.

Той отрече нападението да е от битов характер. Адвокатът не пожела да коментира и възможността бившият шеф на „Напоителни системи" да е пребит заради политически интереси.

Делото срещу Харизанов беше образувано през октомври 2013 г. като според обвинението в качеството си на шеф на дружеството той е сключил две неизгодни сделки за продажба на скрап.

Първоначално съдът му определи гаранция от 5000 лева. В последствие обаче Харизанов беше изненадващо задържан заради анонимни показания, на свидетел, който твърдял, че обвиняемият се готви да се укрие от правосъдието и да избяга в ЮАР.

В крайна сметка Софийският районен съд го освободи, без да му налага мярка за неотклонение, а градският съд му определи гаранция от 7000 лева.