Правителството разглежда предложения за промени в три закона
Правителството разглежда предложения за промени в три закона / БГНЕС, архив

На редовно заседание днес правителството ще разгледа промени в Закона за защита на конкуренцията, Закона за приватизация и следприватизационен контрол и Закона за електронния документ и електронния подпис, както и в Кодекса на търговското корабоплаване, съобщи пресцентърът на кабинета.

Очаква се министрите да одобрят наредба за определяне на реда, начина, сроковете и обхвата на подлежащата на публикуване информация от системата за електронни бюджетни разплащания. На заседанието ще бъде разгледан проект на правилник за устройството, организацията и дейността на Националния съвет по равнопоставеността на жените и мъжете към Министерския съвет.

Правителството ще разгледа промени на решение за приемане на Пътна карта за изпълнение на Стратегията за развитие на държавната администрация 2015-2020 г. и на решение за приемане на Пътна карта за изпълнение на Стратегията за развитие на електронното управление в България за 2015-2020 г.

Очаква се Министерският съвет да разгледа и проект на годишен план за 2017 г. за изпълнението на Националната програма за защита при бедствия 2014-2018 г.