детска болница Киев
детска болница Киев / БГНЕС
От ПП-ДБ осъдиха последните ракетни нападения на Русия, при която беше ударена и детска болница в столицата на страната.

Руска атака разруши болницата в Киев, в която се лекуват болни от рак деца (СНИМКИ/ВИДЕО)

"ПП-ДБ категорично осъждаме ракетните удари на Русия, засегнали детска болница в Киев. Дори по време на война няма оправдание да се нанасят удари срещу лечебни заведения. Нашите мисли са със семействата на загиналите и пострадалите в най-бруталната руска атака срещу граждански цели в Украйна от началото на 2024", написа съпредседателят на ПП Кирил Петков във Facebook.

Русия предприе масиран ракетен обстрел срещу Киев и други украински градове в необичайна атака, извършена през деня, при която бяха убити над 20 души в цялата страна и беше поразена детска болница в столицата", предаде Ройтерс, като се позова на местните власти.

Президентът Володимир Зеленски каза, че руските сили са изстреляли над 40 ракети срещу няколко украински града, нанесени са щети на инфраструктурата, бизнес и жилищни сгради.

Руското Министерство на отбраната съобщи, че "неговите сили са нанесли удари по обекти на отбранителната промишленост и авиационни бази в Украйна, където според официални лица при ракетния обстрел са загинали най-малко 29 души и е била поразена детска болница, предаде Ройтерс". Москва заяви, че "ударите ѝ са били ответна мярка за нападенията срещу Русия.

По-рано губернаторът на руската Белгородска област Вячеслав Гладков заяви, че един цивилен е загинал, а трима са ранени, след като украински снаряди са ударили селища в района.



Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня