/ БГНЕС
Дългогодишният ръководител на Националния оперативен център на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Тошко Бързилов стана носителят на наградата „Пожарникар на 2019“ година.

БГНЕС

Наградата му бе връчена лично от вътрешния министър Младен Маринов на официална церемония в НДК, на която присъстваха цялото политическо и професионално ръководство на МВР, кметът на София Йорданка Фандъкова, народни представители и много гости.

Името на Тошко Бързилов е добре познато за всички – не само сред пожарникарите и спасителите, но и сред цялото общество. Едва ли има голям пожар, бедствие или друга гореща точка в страната, където той да не е присъствал. Само за 2019 г. той десетки пъти е заставал пред българските медии, за да дава информация на място за възникнали най-различни опасни ситуации.

Награждават най-добрите пожарникари за 2019 г.

Тошко Бързилов е многократно награждаван за своята служба, носител е на трите степени на почетния знак на МВР, както и на трите степени на отличието „За доблест и чест“.

„За мен е чет да получа това високо отличие. Това е признание не само за моя труд, но и труда на всички колеги, с които съм работил през годините. Въпреки че съм награждаван многократно, за мен тази награда е много тежка, защото е признание за борбата с пожарите, бедствията и извънредните ситуации“, сподели той по време на церемонията.

Огнеборецът е категоричен – професията е такава, че пожарникарите винаги са на първа линия, често рискувайки собствения си живот, за да спасят живота и имуществото на другите хора.

Мъже от огън: Професия пожарникар

„Надявам се да бъдете смели, но не и безрасъдни. Нека никога да не заменим един огнен миг, за миг вечност. Нека винаги се връщаме при своите близки“, пожела той на всички свои колеги.

БГНЕС

Годишните награди „Пожарникар на годината“ се връчват за 25-ти пореден път в няколко раздела. Отличават се както професионалисти, така и доброволчески екипи.

БГНЕС

„Дейността на пожарникаря е свързана с много рискове. Ежедневно се извършват подвизи, които не стават достояние на обществото. Колегите дават всичко от себе си, за да спасяват човешки животи и имуществото, да противодействат на стихийните бедствия и да правят живота на хората по-сигурен и спокоен“, отбеляза от своя страна министърът на вътрешните работи Младен Маринов.