/ nova.bg
Прокуратурата в Несебър повдигна обвинение срещу 21-годишния Тодор Николов, който нападна водач на слепи туристи в Несебър. Кадрите от охранителните камери на магазин, които бяха разпространени в социалните мрежи показват как младият мъж удря в главата жена, придружаваща трима чужденци с бели бастуни. Преди това опитва да ги прегази и с автомобила си на оживена улица в Стария град. Ако бъде признат за виновен по повдигнатото му обвинение Николов може да получи до 5 години затвор.

Задържаха мъжа, нападнал незрящи туристи в Несебър (ВИДЕО)


Към момента 21-годишният студент по икономика във Варненския университет Тодор Николов остава в следствения арест. Предстои прокуратурата да поиска задържането му за срок от 72 часа. Срещу него все още няма подадена жалба, но от държавното обвинение сметнали, че инцидентът се разиграл пред погледите на много очевидци, което е достатъчно основание за повдигане на обвинение. Тодор Николов е с чисто съдебно минало. Според юристи именно заради това, младият мъж може да получи и наказание – парична глоба и изплащане на обезщетение на пострадалите. Административният ръководител на прокуратурата в Несебър Радост Бошнакова допълва:

"Досъдебното производство е за едро холиганство. За престъпление против реда и общественото спокойствие, което е тежко престъпление по смисъла на Наказателния кодекс.", допълни Бошнакова.

Шофьор нападна слепи туристи в Несебър (ВИДЕО)

Записите от охранителните камери на магазина в Стария Несебър, пред които се е разиграла случката, са иззети. Полицията вече е установила самоличността на пострадалата и на туристите, които са от Словения, обяви директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас, Калоян Калоянов:

"Събрали сме достатъчно доказателства за престъплението, което е извършено. Установени са потърпевшите и материалите са докладвани в прокуратурата.", обясни Калоянов.
По информация на МВР, Николов работи във фирмата на баща си. При разпита му, не е обявил конкретни мотиви за извършеното.