Патрик и Александър
Патрик и Александър / БГНЕС, архив
По 6 години затвор за биячите на малкия Христо
92485
По 6 години затвор за биячите на малкия Христо
  • По 6 години затвор за биячите на малкия Христо
Софийският градски съд осъди на по шест години затвор Патрик Първев и Александър Донов, подсъдими за побоя на 3-годишния Христо Велински.

Случаят нашумя през 2015 г., след като детето беше прието в "Пирогов" с множество тежки наранявания и опасност за живота. Двамата е трябвало да се грижат за момчето, докато майка му, която е музикант, е в чужбина.

Проговори майката на 3-годишния Христо, пребит от двама тийнейджъри (ВИДЕО)
 
Преди съда да произнесе присъдите на подсъдимите, Патрик заяви, че не е направил нищо. На свой ред Донов беше категоричен не е виновен по повдигнатите обвинения.

Двамата младежи са признати за виновни за нанасяне на тежка телесна повреда на малкия Христо. Младежите обаче бяха оправдани по обвинението за опит за убийство, тъй като съдебният състав не намерил достатъчни доказателства за желание за умъртвяване.

На излизане от залата прокурор Павел Панов бе категоричен, че ще подаде протест, тъй като според него има доказателства за извършен опит за убийство. Адвокат Ивайло Абаджиев, който представлява майката Невена Велинска, също е на мнение, че доказателства има, но дали ще обжалват решението ще решат родителите на Еци.

Абаджиев сподели още, че малкото дете вече е добре и за него се грижат и двамата му родители.

Прокуратурата протестира домашния арест на Патрик Първев, обвинен за побой над 3-годишно дете
 

БГНЕС, архив


Александър и Патрик трябва да заплатят по 60 000 лв. обезщетение на Еци, както и разноските по делото.

19-годишните Александър и Патрик бяха задържани след като на 20 юли 2015 г. потърсиха спешна помощ, защото детето е изпаднало в безпомощно състояние. Тогава малкият Христо бе приет в Пирогов в кома и с множество наранявания по тялото.