Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

На първо четене: Приеха увеличението на пенсиите

Министър-председателят Петков нееднократно и със сериозни аргументи е заявявал подкрепата си за тази актуализация, от която зависят данъчните облекчения за работещите родители, най-значителното увеличение на пенсиите за последните 10 години, мерките за намаляване на цената на енергоизточниците, помощта за бензина и дизела, както и много други социални плащания, които правят приемането на новия бюджет водещ приоритет за отговорното към българските граждани управление.

Премиерът Кирил Петков проведе в рамките на днешния ден телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата обсъдиха темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договориха се отложената визита да се състои при първа възможност.
БТА