Кирил Петков 
Кирил Петков  / БТА
Това е мечта на Данчо Цонев, която никога няма да се случи, казва съпредседателят на ПП
Никога ние не сме казвали, че ще подкрепяме когото и да било от ДПС, и винаги сме казвали на всички, че не подкрепяме хартиената бюлетина и измамните практики, които вървят с нея, каза съпредседателят на "Продължаваме Промяната" (ПП) Кирил Петков пред журналисти в парламента.

Той беше попитан как ще отговори на твърденията, че е имало разговор, в който е обещал подкрепа Йордан Цонев (ДПС) да бъде председател на Народното събрание (НС) срещу ангажимент ДПС да не подкрепя връщането на хартиената бюлетина. 

"Това е мечта на Данчо Цонев, която никога няма да се случи", коментира Петков. Ние никога не бихме застанали зад неговата кандидатура - първо, и второ - аз го казах много ясно от самото начало, че за нас хартиената бюлетина е предателство към демокрацията, предателство към реалния вот на хората и не искам пред очите на всички ни 150 хиляди невалидни бюлетини да се върнат обратно, посочи той. Не искам на следващите местни избори да видя 14 процента от вота да е подправен, допълни още Кирил Петков.

ДПС: ПП предложиха сделка, ако не подкрепим хартиената бюлетина

Това, което вече днес казахме, е, че имаме вариант да седнем в нова специална комисия, направена по Изборния кодекс, пред очите на всички българи и да работим заедно, посочи съпредседателят на ПП. "Стига толкова среднощни инициативи! България не заслужава Изборният ѝ кодекс да се прави между 2:00 и 4:00 сутринта, докато всички спят", коментира още Петков.

По-рано днес заместник-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев каза от парламентарната трибуна, че пазарлъците са започнали още от началото на парламента. "Още когато целият български народ гледаше как парламентът вкарва страната в конституционна криза като не може да избере председател и да продължи от първото в следващите си заседания, да се конституира като 48-ото НС, тук започнаха оферти не за избор на председател, не как да се преодолее конституционната криза, офертите бяха отправени от ПП, че ще подпомогнат избора на председател, ако ние от ДПС оттеглим подкрепата си за законопроекта на БСП за промяна в Изборния кодекс", заяви той. Тази оферта я получих лично аз в качеството си на заместник-председател на групата от г-н Кирил Петков, добави Цонев.
БТА