Петков няма да подава оставка под натиска на медиите
Петков няма да подава оставка под натиска на медиите / cнимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Не е сериозно един доклад да бъде достатъчен аргумент някой да запази поста си. Това коментира в кулоарите на парламента министърът на вътрешните работи Румен Петков в отговор на въпрос дали предложените от него реформи в МВР ще бъдат достатъчни, за да запази поста си. С думите "няма невъзможни неща", министър Петков коментира възможността друг да осъществи предлаганите от него промени в МВР.

Министърът не очаква да бъде освободен след вота на недоверие, който ще бъде гласуван в петък от парламента. Това е въпрос на сериозен анализ и оценка на ситуацията, посочи Румен Петков. Пред журналисти в кулоарите на парламента той заяви, че няма да подаде оставка под натиск от медиите. „Сигурно има неща, които биха ме накарали да подам оставка. Най-простият пример сте вие, но няма да се реализира.”, каза той на репортерите.

Румен Петков аргументира предложенията си от вчерашното заседание на ИБ на БСП за реформи в сектора. По думите му съществува необходимост от създаване на специална агенция за използването на СРС-та, тъй като тя ще е равно отдалечена от ДАНС и МВР. Според Петков тази агенция може да е под контрола на прокуратурата или Министерството на правосъдието.