Павел Чернев учредява партия Свобода
Павел Чернев учредява партия Свобода / netinfo

Около стотина делегати се очаква да присъстват на учредителния конгрес на новата националистическа партия "Свобода". Това съобщи независимият депутат и председател на Сдружение "Група за натиск "Свобода" Павел Чернев. Неправителствената организация беше създадена през ноември м.г.

На учредяването са поканени представители на австрийската партия на свободата, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, председателят на Движение "Гергьовден" Любен Дилов, лидерът на Сдружение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев, лидерите на ГЕРБ.

Конгресът ще бъде в сградата на Научно-техническите съюзи на ул. "Раковска" 108 в столицата. Ще бъдат приети устав, политическа програма и 12 основни принципа на партията.

Сред принципите, които си поставя новата политическа формация, са разработване на Българска национална доктрина и категорично противопоставяне срещу разширяването на Европейския съюз в страни, чиято територия е извън европейския континент, каза

Чернев. Той посочи, че политическата програма е разработена на основата на платформите на сродни националистически партии в страните от ЕС.

Сред амбициите на партията е участие в изборите за евродепутати и в местния вот през есента, каза Павел Чернев.