Отложиха дело срещу Фидел Беев
Отложиха дело срещу Фидел Беев / снимка: Sofia Photo Agency

Софийският градски съд отложи делото срещу бившия кмет на Велинград Фидел Беев за това, че на 9-и юни 2003-та година е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков. Делото бе отложено поради неявяване на свидетели и несъответствия с медицинските експертизи по случая.

По време на заседанието бе разпитан д-р Иван Михайлов, който е изготвил медицинските направления на Писков. По думите му Писков е имал леко разкъсване на тъпанчето след удар. Според докторът такава травма отшумява приблизително за месец, което е в разрез с първоначалната медицинска експертиза по случая, в която се твърди, че уврежданията на бития Писков са трайни.

Съдът назначи повторна експертиза и определи непосредствен медицински преглед на бития от вещи лица. Прокуратурата обвинява Беев в това, че на 9-и юни 2003 г. на територията на бензиностанция в Пазарджик, която е негова собственост, е пребил и заплашил с убийство Костадин Писков. В следствие на побоя Писков е със спукано тъпанче, нанесени са му много юмручни удари. Той предяви граждански иск срещу Беев на стойност 15 хиляди лева, а Райчо Низамов, който се отърва само със заплаха за убийство, съди бившия кмет за 5 хиляди лева.

Следващото заседание по делото е на 26 юни. Тогава ще бъдат призовани отсъстващите свидетели, както и д-р Хаджиева, която първа е прегледала пострадалия в болница в Пазарджик.