/ БГНЕС
В следобедните часове в неделя от “Продължаваме Промяната” ще разговарят с отцепилите се депутати от "Има такъв народ" за създаване на нова коалиция, които да подкрепят програма за управление в следващите шест месеца и превеждането на България през икономическата и политическата криза.

В събота Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров разговаряха с представители на БСП и "Демократична България".

В търсене на подкрепа за кабинет: ПП проведе консултации с БСП и ДБ (ОБЗОР)

От срещите стана ясно, че трите партии са допуснали грешки в диалогичността и комуникацията в старата коалиция, за новата те дадоха заявка за ясна и конкретна програма с ясни срокове и друг начин на вземане на решения.

"Постигнахме съгласие да се изготви в много кратки срокове програма от експертните екипи програма, която да бъде приета и на политическо ниво и която да залегне с много ясни и конкретни срокове и ангажименти за това какво ще се случи от сега до края на годината като реформи и необходими дейности. Силно вярвам, че ще успеем да направим правителство, което ще продължи да работи за интересите на България, така както и първият кабинет", заяви Асен Василев след срещата с БСП.