БСП
БСП / DarikNews.bg
Напускането на Чавдар Велинов на парламентарната група на БСП било изненадващо. Социалистът не уведомил колегите си за това решение. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ПГ на БСП Христо Проданов.

"Когато ни напуснаха шестимата депутати, се събрахме и председателят на партията постави ясно въпроса, ако има още някой желание да напуска, да го обяви веднага. Тогава въпросният колега не е заявил никакви такива намерения, така че за нас това е изненадващо", коментира той пред медиите.

"Никой не е уведомен, смутени и разочаровани са от плевенската организация", добави и Стефан Бурджев, който е от същия избирателен район.

По време на брифинга социалистите алармираха, че управляващите се опитват да овладеят властови позиции с държавните предприятия на края на мандата. Те се усъмниха в обявените конкурси за назначенията в бордовете на директорите и обвиниха, че от ГЕРб не спазват закона.

"Процедурата, която се готвят да направят, е напълно опорочена. Всички министерства, които са принципал, трябва да заявят изискванията за избор на съответните управители на дружества към Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Агенцията като независим орган да организира конкурсите, да избере бордовете и да ги даде за назначаване. Това не се спазва. Министерствата започват по стария гербаджийски начин да се опитват да си назначат калинки в държавните дружества", обвини Христо Проданов.