Освидетелстват Заека за друго деяние, а не за убийството на Мирослава
Освидетелстват Заека за друго деяние, а не за убийството на Мирослава / снимка: www.sxc.hu
Заека ще бъде освидетелстван за друго деяние, а не за убийството на Мирослава
49127
Заека ще бъде освидетелстван за друго деяние, а не за убийството на Мирослава
  • Заека ще бъде освидетелстван за друго деяние, а не за убийството на Мирослава

Марио Любенов-Заека ще бъде освидетелстван за друго деяние, различно от убийството на Мирослава от Перник, по което е основен заподозрян. Това съобщи за Дарик доц. Лъчезар Хранов, завеждащ Второ психиатрично отделение на болница „Св. Наум”, по-известна като Четвърти километър, където Марио е настанен в момента.

Пред Дарик психиатърът д-р Роберт Крумов, който беше сочен за лекаря, освидетелствал срещу пари Марио Заека, заяви, че именно той е подложил на съмнение диагнозата „шизофрения” още през април 2010 г. Според него заподозреният за убийството на Мирослава Николова от Перник не е давал признаци на шизофрения през периода декември 2009 г. - юли 2011 г.

По думите му в края на 2009 г. Марио Любенов за първи път идва в кабинета му с 12 епикризи от столичната клиника „Св. Наум”, последните четири от които сочели диагноза „шизофрения”. Марио не изглеждал като болен от шизофрения, нито като човек, който пие лекарства, коментира психиатърът и заяви, че той е първият, който се е усъмнил в диагнозата му.

Срещу втория заподозрян за убийството на 18-годишната Мирослава има повдигнато обвинение за изработване на фалшиви банкноти, съобщи наблюдаващият прокурор Анита Джамалова.  

Доц. Лъчезар Хранов, завеждащ Второ психиатрично отделение на болница „Св. Наум”, обясни, че Марио Любенов е приет на 4 януари 2012 г. „С постановление от Пернишкия окръжен съд за съдебно-психиатрична експертиза не се извършват лечебни процедури и аз не се ангажирам с коментар за неговото медицинско състояние, тъй като клиниката няма отношение към този въпрос. Доколкото аз зная, освидетелстването е свързано със съвсем друго деяние, не с убийството на Мирослава”, заяви той.  

Тялото на Мирослава Николова бе намерено на 12 януари (четвъртък). Същия ден направилият самопризнания Стойчо Стоев-Чочо се самоуби. Вторият заподозрян Марио Любенов в момента е в столичната клиника „Св. Наум”, а на 20 януари експертите от Четвърти километър ще излязат с окончателно становище за пациента.