/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 13 декември, четвъртък
През нощта над страната ще бъде предимно ясно. В Северна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад и там температурите ще са малко по-високи, докато в котловините, защитени от вятър, ще е по-студено. Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса.
 
В четвъртък ще е предимно слънчево. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца.
 

ThinkStock/Getty Images

 
Тази седмица зимата се завръща (ВИДЕО)

След обяд ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад и привечер облачността ще започне да се да се увеличава, отначало - средна и висока. Ще се задържи почти без валежи. Максималните температури ще са между 3 и 8 градуса.
   

ThinkStock/Getty Images


Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд и привечер облачността ще започне да се увеличава и ще е средна и висока, но ще остане почти без валежи. Ще духа силен западен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 2 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Привечер по южното крайбрежие ще се появи средна и висока облачност. Максималните температури ще са между 6 и 9 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8-9 градуса.
 
Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог
 

ThinkStock/Getty Images


В петък в Западна България ще превалява сняг, в централните и югоизточните райони - слаб дъжд. Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, максималните - между 2 и 7 градуса.
 
През почивните дни вятърът ще се задържи от изток, ще бъде предимно умерен, в Източна България и временно силен. Ще преобладава облачно време. В събота преваляванията ще са на отделни места, главно в източната половина от страната, ще са съвсем слаби и предимно от дъжд.
 

ThinkStock/Getty Images


В неделя валежите ще са на много места в страната; повишава се и вероятността за по-съществени количества, особено в Централна България. В равнинната част от страна ще вали дъжд, в планините над 1200 м - сняг. Сутрешните температури ще се повишат, дневните - слабо ще се понижат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg