В Кърджали в петък беше регистрирано ново огнище на коронавирус. Всичките регистрирани в петък случаи са свързани с лекарка от „Пирогов”, която се прибрала в отпуск в родния си край. За две седмици тя се е срещнала с много хора. Когато се тествала и открила, че е заразена, лекарката не е пожелала да даде данни за контактните си лица на здравните власти. Затова и прокуратурата започна проверка по случая.

Заразените с коронавирус у нас надхвърлиха 100 души за денонощие

„От 120 проби, направени вчера, имаме само още един случаи. Този случай е свързан със село Черноочене – това е жена, свързана с приятел на лекарката от „Пирогов”. Тя е служител на шивашка фирма с 35 работници, от които само тя е с положителна проба. Цехът е спрян, докато се дезинфекцира. Жената и семейството й са поставени под карантина”, обясни директорът на РЗИ- Кърджали д-р Виктор Кирчев пред NOVA.

Лекарка с COVID-19 лъгала, зарази 11 души, дават я на прокурор

Според него са открити и тествани всички контактни лица и разпространението на заразата е спряно. Белодробното отделение на болницата, което беше затворено за дезинфекция, отново отвори врати.
NOVA