Ограничават движението по Опълченска
Ограничават движението по Опълченска / netinfo

Влизането на пътни превозни средства и в двете посоки по ул. "Опълченска" между булевардите "Сливница" и "Тодор Александров" се забранява от 9 ч днес до 9 ч на 4 август. Причина за ограничението е изграждане на главен канален клон по ул. "Опълченска" между ул. "Цар Симеон" и бул. "Александър Стамболийски".

Забраната важи още за ул."Цар Симеон" между улиците "Шар планина" и "Средна гора". Забрани за влизане на пътни превозни средства в двете посоки по различни участъци на улиците "Опълченска" и "Пиротска" и бул. "Александър Стамболийски" ще има за различни времеви периоди до 24 октомври.

До 25 октомври, считано от тази сутрин пък се променят частично маршрутите на тролейбусни линии с номера 1 и 5 и автобусни линии с номера 60 и 74. Тролейбусна линия № 1 от ж.к."Левски Г" до пл."Руски паметник", а линия № 5 от ж.к."Младост 1" през "Сточна гара", ул."Опълченска" до надлез "Надежда". Автобусна линия №74 ще се движи от Централна жп гара по булевардите "Сливница", "Константин Величков", "Акад. Иван Естатиев Гешов" до ж.к."Гоце Делчев", а автобусите с номер 60 ще вървят от Централна жп гара по булевардите "Сливница" и "Константин Величков" и по маршрута си двупосочно.

Във връзка с ремонт по Околовръстния път между булевардите “Св. Климент Охридски” и “Александър Малинов” до 20 ч. днес се забранява влизането на пътни превозни средства, с изключение на автобусите от редовните линии на градския транспорт и маршрутните таксита по строителното трасе.

Заради ремонт на топлопровод на бул. “Братя Бъкстон” до 4.30 ч. на 24 юли се забранява влизането на пътни превозни средства и в двете посоки по бул. “Братя Бъкстон” между ул. “Тодор Каблешков” и ул. “Казбек”, с частично променен маршрут ще се движи автобусна линия № 63, а маршрутът на тролейбусна линия № 2 се скъсява до колелото на тролейбусна линия № 9 в ж.к. “Борово”.