/ IStock
49 работници са заразени
49 работници от цех в Айтос са заразени с коронавирус. 

Трима ученици с коронавирус в Бургас

С коронавирус са регистрирани и четирима служители от вътрешното отделение в болницата в Айтос. Общо регистрираните с положителни проби за коронавирус от областта са 64 души.

Шестима са от Бургас, те са поставени под домашна карантина. Останалите са от общините Айтос, Карнобат и Руен. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас след постъпила официална информация от Регионалната здравна инспекция.

С изключение на вътрешноболничната инфекция в Айтос, няма други настанени в болница. 350 са активните случаи за Бургаска област от общо 782 заболели за целия период, 423 са излекувани, девет са починали.

216 новозаразени с коронавирус, още 11 души загубиха битката с болестта

От пресцентъра на Община Бургас информираха, че кметът Димитър Николов ще отправи официално искане до Министерството на здравеопазването, освен УМБАЛ и общинската белодробна болница да бъдат включени и други болници в Бургас в обслужването на пациенти с коронавирус чрез сключване на договори със здравната каса.

Мотив за това е, че болниците в Бургас обслужват пациенти от целия регион. Към момента 16 пациенти с коронавирус са настанени в инфекциозно отделение в УМБАЛ-Бургас, 26 - в общинския диспансер за белодробни болести, четирима в инфекциозно отделение в Айтос.

Легловата база е запълнена и Бургас трябва да се подготви за бъдеща вълна, чрез разширяване на мрежата от болници в града, които обслужват пациенти с коронавирус.