Захари Шулев, който е обвинен за насилие над кучето Мечо в столичния кв. "Княжево", остава зад решетките за постоянно. Той обжалва постановения му от Районния съд арест.
Адвокатът му поиска той да бъде освободен и посочи, че мъжът има постоянен адрес и работа.

"Съжалявам за действията си", заяви Шулев пред съда.

Захари куче побой
Булфото


Оставиха за постоянно в ареста мъжа, изтезавал животни в София

В същото време пред сградата и пред самата зала се бяха събрали граждани, които протестираха срещу насилието над животни. Те носеха плакати, на някои от които имаше снимки на битото куче.
 

Захари куче побой
Булфото

Други плакати гласяха "Горд кучераст", "Мачкай, Мечо!" и "Максимална ефективна присъда за Захари Шулев". Някои от протестиращите бяха довели и домашните си любимци.
 

Захари куче побой
Булфото


Събират подписка за друго куче, примамено от насилника на Мечо

37-годишният мъж, проявил особена жестокост към куче, беше привлечен към наказателна отговорност и задържан за 72 часа. В края на миналата седмица той беше задържан под стража с поставената от Софийски районен съд най-тежка мярка за неотклонение.
 

Захари куче побой
Булфото


Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост.

Насилие над куче: Съдбата на Мечо трогна хиляди

От прокуратурата се позовават на свидетелски показания, според което Захари и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните.