Софийският районен съд остави в ареста за постоянно 37-годишния Захари Шулев, обвинен в проявена жестокост към куче. Съдът уважи искането на държавното обвинение за налагането на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", защото прие, че има достатъчно данни за извършване на деянието, за което е обвинен, а ако Шулев остане на свобода, има опасност да се опита да заличи доказателства, както и да извърши друго престъпление. 

Обвинението твърди, че мъжът е причинил тежко или трайно увреждане по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. 

Повдигнаха обвинение на мъжа, проявил жестокост към кучето Мечо

„Много съжалявам. Това повече няма да се повтаря. Искам да ме освободите, за да се грижа за болния си чичо и за да не загубя работното си място“, заяви обвиняемият Захари Шулев пред съда. 

Той поиска от съда да не позволява да бъде сниман от медиите по време на съдебното заседание, а защитникът му оспори мярката с аргумента, че е твърде тежка за извършеното деяние. 

Насилие над куче: Съдбата на Мечо трогна хиляди (ВИДЕО)

От държавното обвинение припомниха, че инцидентът станал в нощта срещу 24 октомври в столичния квартал „Карпузица“. От прокуратурата се позоваха на свидетелски показания, според което обвиняемият и друг път е проявявал агресия срещу животни и ги е малтретирал. По данни на държавното обвинение при претърсванията в дома му е намерена и пластмасова ушна марка с номер, вероятно принадлежала на едно от животните. 
БТА