Образуваха дело за злоупотреби във Воинтех”
Образуваха дело за злоупотреби във Воинтех” / cнимкa: Sofia Photo Agency

Трето дело за продажба на военни имоти образува прокуратурата. Това съобщи главният прокурор Борис Велчев. То е за злоупотреби в дружество „Воинтех”.

От делото в Софийска окръжна военна прокуратура, което се води срещу военнослужещи за участие в скандалните замени и продажби на военни имоти са отделени са отделени материали за злоупотреби и нарушения в дружеството „Воинтех” и са изпратени за образуване на отделно производство в Софийската градска прокуратура. Там вече има образувано дело от миналата седмица срещу цивилни лица от Министерство на отбраната, участвали в скандалните заменки, по което се проверяват действията и на четирима бивши министри на отбраната.

Главният прокурор съобщи, че вчера експерти от европейската комисия са били на посещение в Софийска градска прокуратура и Софийска военна окръжна прокуратура и са искали информация по делата, които наблюдават във връзка с предстоящия доклад на комисията на 16 юни.

Главният прокурор коментира още, че по операцията срещу митничарите от Калотина, хванати с контрабандни цигари и валута ДАНС си е свършила работата, а самата операция е била подготвена професионално.