НС няма да дава разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу Петър Ангелов от ДПС
НС няма да дава разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу Петър Ангелов от ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Народното събрание няма да дава разрешение за възбуждане на наказателно производство срещу депутата от ДПС Петър Ангелов, тъй като той сам се е отказал от имунитета си.

На 10 юни в Народното събрание е постъпило искане от Сотир Цацаров, главен прокурор на България, за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Петър Симеонов Ангелов, народен представител в 42-ото Народно събрание. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков.

„Цитирано е досъдебно производство, преписка по описа на Софийска градска прокуратура. На 10 юни народният представител Петър Ангелов е депозирал писмено съгласие за възбуждане на наказателно преследване срещу него по направеното от главния прокурор искане. Веднага уведомих главния прокурор за постъпилото писмено съгласие", посочи Миков, цитиран от агенция Фокус.

„Предвид Конституцията и правилника, при писмено съгласие на народния представител не е необходимо Народното събрание да дава разрешение по постъпилото искане от главния прокурор", добави той.