Няколко версии за убийството на момиченцето в Плевен
Няколко версии за убийството на момиченцето в Плевен / netinfo

Убийството на 4-годишната Михаела Баракова, която беше намерена мъртва на сметището в Буковлък, е извършено по изключително жесток и мъчителен начин. Извършителят не би могъл да е нормален човек, заключи наблюдаващият прокурор Искра Ганева.

Полицията работи по няколко версии за убийството, но не е напреднала съществено, допълни прокурор Ганева и помоли за съдействие гражданите, които имат информация по случая, като гарантира пълна анонимност.

Детето е отвлечено или примамено от къща на улица „Васил Друмев” №5, в центъра на Плевен, в която е живеело с баба си и 2-годишно братовчедче. Майката е бременна и е живеела на семейни начала с мъж и другите си три деца. Бащата на детето е починал.

Михаела е била оставена сама от баба си за около час на 13 ноември към 17 часа. Няма следи от взлом в дома им. Не е установено и мястото на убийството, нито оръжието на престъплението.

Аутопсията сочи, че момиченцето е било жестоко изнасилено, има множество рани по цялото тяло и е починало от черепно-мозъчна травма. Смъртта е настъпила повече от 24 часа преди детето да бъде открито.

В момента се извършва повторен оглед на сметището, където е намерено голото тяло на Михаела. Цяла нощ са разпитвани хора по случая, назначени са и множество експертизи.