Новият председател на Съвета на директорите на „Булгаргаз” Иван Топчийски e категоричен, че цената на газа може да бъде оптимизирана. Очакванията са още през февруари цените да паднат, но предложението все още е в ръцете на отстранения Борд на директорите, тъй като новото ръководство не е влязло в длъжност, предаде NOVA.

Той съобщи, че поканата от Българския енергиен холдинг  да заеме поста е дошла в четвъртък, ден преди смяната да стане факт.

Отстраненото ръководство на „Булгаргаз“ определи освобождаването си като политически мотивирано

„Има обстоятелства, които показват, че цената в момента на газа не е оптимална и дружеството не е управлявано по най-добрия начин в полза на обществения интерес. Трябва да се прегледа начинът, по който се купува газа, от кои доставчици, в какви съотношения, как се изчисляват количества цени, какви цени се предлагат от регулатора. Това са нещата, които биха довели до една бърза промяна”, посочва Топчийски.

И допълни: „Смятам, че се оформя един доста балансиран екип с хора, които имат опит в различните стълбове на управление в една компания. Има хора без опит в индустрията, но те добавят допълнителна стойност за това как в бъдеще може да се развие още повече дейността на дружеството”.
NOVA