Булгаргаз
Булгаргаз / БГНЕС
Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ)  освободил целия борд на директорите на "Булгаргаз",  пише "24 часа". Това станало късно следобед в петък.

Въпреки късния час и края на работния ден документите са внесени за регистрация в Търговския регистър. Освободени са изпълнителният директор на газовата компания Николай Ангелов Павлов и останалите членове на борда - Светослав Танев Делчев, Диана Стоянова Бонева, Илиян Кирилов Дуков, Николай Атанасов Дончев. В новия борд са назначени Людмил Венциславов Йоцов, Анжела Светославова Славова, Антон Йорданов Адамов, Иван Димитров Топчийски, Стефан Пандов Войнов. 

„Булгаргаз“: Доставките на природен газ от Русия не са застрашени

От повече от месец се води битка в газовия бранш, в която се включи и министърът на енергетиката Александър Николов, според който не е направено всичко възможно да се вземат всичките количества азерски газ по алтернативен на непостроената газова връзка с Гърция маршрут.

Николай Павлов се свързва с президента Румен Радев. Той беше служебен министър на енергетиката в кабинета на Огнян Герджиков, по времето на министър Теменужка Петкова бе върнат за шеф на "Булгаргаз", оглавява компанията от 2015 г.