/ БГНЕС, архив
В събота температурите скачат до 44 градуса
Рекордна температура за 30 юни от 36.8 градуса е измерена днес в 15.00 ч. във Варна, съобщиха за БТА от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология в крайморския град.
 
Предишният рекорд за тази дата е от далечната 1979 г., когато термометърът е отчел 31,6 градуса.

29 юни: Температурни рекорди в много градове у нас

Максимална температура от 38 градуса на сянка е измерена малко след 15.00 ч. днес в Русе, което е рекорд за тази дата. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град. Досега най-горещо на 30 юни е било през 1981 г., когато термометрите са отчели 37,2 градуса.
 
От Спешна помощ в крайдунавския град информираха, че не са получавали сигнали за почувствали се зле от жегата русенци.
 

БГНЕС, архив


В събота температурите скачат до 44 градуса, червен код в половин България

Времето и в събота ще остане извънредно горещо, като на места в страната синоптиците от НИМХ към БАН предупреждават, че температурите могат да достигнат до 41-44 градуса.
 
Червен код е обявен за 17 области - Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. За останалата част от страната - областите Видин, Добрич, Варна, Бургас, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София област и София град, е в сила оранжев код. На тези места температурите ще са до 38-41 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg