Научни работници блудствали с 15-годишно момче
Научни работници блудствали с 15-годишно момче / DarikNews. bg

Четиримата задържани за блудствени действия с 15-годишно момче от Велинград са научни работници.

В средата на август местната полиция арестува трима мъже и жена в момент на блудство с непълнолетното момче. Извършителите: Васил Ковачев, Николай Петров и Андон Тошев са служители съответно на Националната служба за съвети в земеделието, на Медицинския университет в София и Института за защита на растенията, а 29-годишната жена Мария Стоянова е докторант в същия институт.

На 15 август при проверка на адрес в къща за гости във Велинград, в една от стаите, полицаите установили, че тримата мъже на възраст от 31 до 36 години, заедно с жената, извършвали блудствени действия с 15-годишно момче от курорта.

Разследването е установило, че групата учени са действали във Велинград през последните шест месеца, а в момента на задържането им са направили опит да избегнат ареста, като обяснили какви постове заемат. Задържаните привличали деца в тийнейджърска възраст като им купували подаръци и им предлагали дребни суми, както и посещения в питейни и развлекателни заведения. Изясняват се и данни, според които на непълнолетните са предлагани и наркотични вещества.

Районния съд във Велинград постанови 500 лева гаранция за двама от извършителите - Васил Ковачев и Андон Тошев. Другите двама са освободени. Решението е потвърдено и от Окръжен съд-Пазарджик и не подлежи на обжалване.

Други новини от Пловдив