Прокуратурата, МВР и НАП започнаха проверки за системни нарушители на пътя. На този фон едно почернено семейство от Пловдив вече пет години чака справедливост за смъртта на единствения си син, който бил убит при катастрофа на пътя. Турският тираджия, обвинен за смъртта на музикантите Николай Николов от пловдивската група ni.co и китариста на група „Каталог” Павел Дюлгерски, все още е неоткриваем за властите и нередовно призован за делото, съобщи NOVA.

Пловдивски музикант загина в тежка катастрофа на Хаинбоаз

Неотдавна майката на певеца Нико Мариела Николова публикува емоционален пост в социалните мрежи, в който пише: „Пет години се нагледахме на отсрочване, долно извъртане, лъжливи експертизи и висш цинизъм”. В ефира на „Здравей, България” тя и съпругът ѝ Цветан коментираха ситуацията, в която се намират. По думите на жената турският шофьор вероятно продължава да упражнява професията си необезпокоявано. „Имаме данни, че преди да бъде задържан на границата, той е влизал и излизат от страната 50 пъти”, каза Мариела Николова.

Семейството на Нико се съмнява в истинността на експертизите по делото. По думите на почернените родители автовозът, който ударил колата с техния син, била в насрещното платно и това се виждало от снимки, които впоследствие били прибрани.

Повече гледайте във видеото.
NOVA