/ netinfo
В Изворище изгоряха къщи и над 700 декара гори
Само за едно денонощие в адската жега да лумнали над 150 пожара, съобщиха от МВР. От "Пожарна безопасност и защита на населението" предупреждават, че опасността остава много висока и през следващото денонощие.

Огънят край Изворище погълнал 10 къщи

През целия ден продължиха действията по изгасяването на големия пожар край бургаското село Изворище. Стихията се разви на фронт от над един километър и изпепели 700 дка горски насаждения.
 

netinfo


В борбата с пожара участват 10 пожарни екипа, доброволци и техника от община Бургас, както и селскостопански машини от местни производители. Огънят е унищожил повече от 10 къщи, постройки и бараки, както и десетки фургони.

Продължи и гасенето на пожара, избухнал в сряда сутринта край пловдивското село Поповица. Огънят тръгна от фуражните складове до кравефермата край селото.

Горещини и в петък в страната, оранжев код за 6 области

Синоптиците предупреждават, че опасните жеги продължават и в петък. За 6 области на страната - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Благоевград в петък е обявен оранжев код за много високи температури - там се очаква максималните стойности да са около и над 37 градуса.

Във всички останали области е в сила жълт предупредителен код, като се очаква максималните температури да са между 34 и 37 градуса.